Mijn verhaal of hoe het allemaal zo ver is gekomen... 

 

Als echt buitenkind ging ik vaak met mijn mama en oma mee naar de wei wanneer zij de koeien gingen melken. Als ik niet op kikkervisjes- of salamanderjacht was, plukte ik bossen pinksterbloemen om thuis in een vaas (lees confituurpot) te zetten of prachtige paardenbloemen om het Mariabeeldje te versieren. Ik denk dat toen de liefde voor bloemen is ontstaan.

 

Vele jaren later wanneer mijn huisje klaar was en de tijd rijp was voor het tuintje, koos ik vooral bloemen in mijn tuin, veel bloemen.  Ondertussen ging ik regelmatig bloemschikken: ik passeerde bij Suzanne, Jean, Philippe, ... Meer en meer werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld naar de basis van het bloemschikken, naar de technieken die er gebruikt werden en dus besloot ik om mij in te schrijven voor de avondlessen 'florist' bij Syntra Hasselt. Alex speelde dat jaar een zeer grote rol in mijn groei naar floriste. Mijn tweede jaar viel door omstandigheden in het water, maar gelukkig kon ik via het CVA toch het tweede jaar aanvatten.  Wat een rijkdom op vlak van technieken. Wat een docente ! Anne Guns leerde me om zeer kritisch naar mijn werk te kijken. En daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor !

 

Na het behalen van mijn getuigschrift,  voelde ik dat ik iets moest doen met bloemen.  Ik had alleen nog een duwtje in de rug nodig .   Op  17 oktober 2016 werd mijn droom werkelijkheid : FLORYSTA was geboren. Wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb.  

 

Bloemen geven balans in mijn leven en maken mij helemaal zen! 

Meer en meer merk ik dat ik ook als florist duurzamer wil gaan werken : geen steekschuim( alleen als het niet anders kan ) , geen plastieken verpakkingen , maar papier , bloemen zonder grote voetafdruk ...